Run-D.M.C. was een hiphoptrio opgericht door dj Jam Master Jay (Jason Mizell) en bestaande uit de rappers Run (Joseph Simmons) en D.M.C. (Darryl McDaniels). Deze drie groeiden gezamenlijk op in de New Yorkse wijk Hollis, Queens. :

– De single Walk this Way (1986), van hun derde album, werd de doorbraak van Run-D.M.C.. Dit nummer opgebouwd uit rockgitaar-riffs, een bewerkt nummer van Aerosmith waaraan ook de leden Steven Tyler en Joe Perry meewerkten, was een voorloper van hun latere werk, dat vaak elementen van rockmuziek bevatte.

– Tijdens één van hun concerten vroeg RUNDMC het publiek om hun adidas-schoenen in de lucht te steken, met iconische beelden tot gevolg. Hierna maakte de groep een clip waarin ze zich tot adidas richtten en “Give us a million dollars!” riepen.

– Mede door de muziekgroep Run-D.M.C is de sneaker zo populair geworden. Zij droegen de sneaker erg merkwaardig, zij haalden de veters uit de sneaker en drukten de tong naar voren. Nadat dit terecht kwam bij adidas, hebben de twee een deal gesloten. Mede hierdoor werd de sneaker populair buiten het veld.

– Een Adidas Superstar 80’s × Run DMC werd uitgebracht op 11 november 2011 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het nummer My Adidas